Maramures, Romania – top 5 destinații turistice

După cum v-am tot povestit, Maramureșul este de-a dreptul o oază de liniște și bucurie sufletească. În Maramures, o zonă aparte din Romania, vezi de-a dreptul peisaje rupte din rai și oameni ca pâinea lui Dumnezeu, asemeni unei vorbe des folosite.

Maramures

@maramuresh.wordpress.com 

Oricine ar trebui să viziteze Romania și frumusețile ei, indiferent de zona țării, Romania are mereu să îți ofere cele mai speciale peisaje și bucurii de nemăsurat. Ca rupt din soare, în Maramureș poți descoperi destinatii turistice unice, care îți vor demonstra tot ceea ce îți spunem noi aici. Nu trebuie să ne crezi, rezervă-ți acum un weekend în Maramures și vei testa pe pielea ta. 

Prin Booking poți rezerva chiar un loc în inima Maramureșului, la Pensiunea Bocrită, în Ieud, unde gazdele tale sunt gata să îți ofere o experiență tradițională de Maramures, într-o zonă pitorească; rămâi aici să descoperi destinațiile turistice pe care le poți descoperi chiar tu dacă alegi să ne faci o vizita. Garantăm că te vei convinge și că îți vei dori să guști în realitate din astfel de minuni ale României!

Top 5 destinatii turistice în Maramures, Romania

  1. Băile Ocna Șugatag

Cu o panoramă directă către Munții Maramureșului, o istorie vastă și legende impresionante, Ocna Șugatag este o adevarată comoară naturală din Maramures. Băile Ocna Șugatag reprezintă o stațiune balneo-climaterică renumită pentru tratamentele pe care le oferă afecțiunilor reumatismale, de astenie sau a proceselor inflamatorii cronice. 

Este așezată lângă Pădurea Crăiasca, unde aerul de munte și imaginile peisagistice de vis sunt tot ce ai nevoie pentru niște ore petrecute în splendoarea locului. Merită fiecare minut de neegalat trăit în această zonă splendidă din Maramures.

  1. Parcul Național Munții Rodnei

Fiind al doilea ca și dimensiune din Romania, Parcul Național Munții Rodnei se bucură de o varietate mare de specii de faună, floră, endemite și relicte glagiare.

La intrarea în parc dinspre Borșa se află Cascada Cailor, o adevărată minunăție a naturii care te face să te îndrăgostești de ceea ce pământul ne poate oferi.

Pe parcursul vizitei, puteți vedea și: Poiana Narciselor, cascade naturale, floare de colț, bujorul de munte, mistreți, capre negre, urs, lup, râs, dar și de-a dreptul peisaje la care doar poți visa! 

Este o experiență ce nu poate fi ratată și pe care o vei trăi la alte cote cu cei dragi ție.

  1. Pasul Prislop

Pasul Prislop este cea mai înaltă trecătoare din Carpații Orientali, cu o altitudine de 1416 m. Acesta face legătura între Depresiunea Maramureșului și Valea Bistriței Aurii – Moldova. În cel mai înalt punct, se află o mănăstire și un han, iar lângă biserică există un cimitir militar unde se odihnesc 136 de ostași căzuți în cele două Războaie Mondiale.

Maramureșul văzut de la o astfel de altitudine te face să vezi lumea cu alți ochi, pentru care merită din plin să treci prin Pasul Prislop.

  1. Valea Vaserului

Pe unde trece agale celebra și bătrâna Mocănița, Valea Vaserului te îmbie cu niște peisaje rupte din filme.

Maramures

@freepik 

Cu fumul gros lăsat în spate de locomotivă, crede-ne că vei avea parte de o priveliște de neegalat și imposibil de găsit în altă parte. Valea Vaserului e o adevărată bucurie pentru toți iubitorii de natură.

Fii pregătit de multe poze, dansuri tradiționale, mâncare bună, un aer curat de munte și o adevărată bucurie pentru suflet.

  1. Biserica de lemn din Ieud Deal

Biserica de lemn ”Nașterea Maicii Domnului” din Ieud este una dintre cele mai vechi biserici din Maramures, datând din prima parte a secolului al XVII-lea și este o adevărată comoară a patrimoniului cultural național și mondial.

Aceasta se află la o aruncătură de băț de Pensiunea Bocrită din Ieud și nu ai cum să omiți să o vizitezi!

Maramures

@locuridinromania.ro 

Alte destinații pe care le poți vizita ți-am mai prezentat și aici, știm sigur că nu ai cum să nu te îndrăgostești de o zonă pitorească pictată în cele mai frumoase miresme ale naturii. 

Alege să devii una cu bucuria naturii și vino în Ieud, Maramures, să te găzduim la Pensiunea Bocrită și să îți oferim o experiență unică, autentic românească și care să te încarce cu cele mai speciale emoții.

De la noi, vei avea o listă lungă cu locuri de vizitat spre care te vom ghida noi, după ce vei savura din mâncarea tradițională maramureșeană și din tradițiile specifice zonei. Ce mai aștepți? Rezervă acum!

Maramureș – „acasă” pentru 3 personalități ale României

În Maramureș găsești oameni deschiși la suflet și la minte, care au păstrat tradiția locală vie și nu ezită să o împărtășească tuturor celor ce le trec pragul. Pentru că, până la urmă, omul sfințește locul.

Cele mai frumoase tradiții de Paște în Maramureș

La Pensiunea Bocrită, în Ieud, în inima Maramureșului, vei putea avea parte de o sărbătoare de poveste, noi îți oferim, pe lângă tipica cazare, o experiență maramureșeană 100% autentică, cu mâncare tradițională și masă festivă de Paște, petrecere cu ceterași ai zonei, costumuri tradiționale pentru a intra cu adevărat în pielea unui maramureșean.

Maramureșul – 13 curiozități fascinante ale locului

Maramureșul e locul în care te-ai duce și ți-ai dori să te pierzi fără nicio șansă de a te regăsi sau, mai degrabă, întoarce la realitate. Despre țara Maramureșului sunt o mulțime de spus, căci ne încântă cu istoria și curiozitățile ce-o înconjoară. Am luat deja în...

6 cele mai frumoase atracții turistice în Maramureș

Pornind din centrul Maramureșului, Ieud este o destinație de vacanță ideală, înconjurată de atracții turistice maramureșene deosebite. Situat pe Valea Izei, ai ocazia ca de aici să faci un traseu extrem de interesant pe plaiurile românești, care de altfel te vor...

9 super facilități care te așteaptă vara asta la Pensiunea Bocrită din Maramureș

Maramureșul este o zonă liniștită, unde poți merge pentru a te deconecta de la viața cotidiană, a uita de stres și a-ți reîncărca bateriile cu energie. Astfel, atunci când vrei să te bucuri de un concediu pe plaiuri românești, este ideal să vii în Maramureș! Am...

Povestea satului Ieud din Maramureș, un loc nemaipomenit

Ieud este un sat din Maramureș, România, situat în comuna cu același nume. Se regăsește pe Valea Izei, undeva între Sighetul Marmației, Borșa și Vișeu de sus. Aici se află mult iubita noastră Pensiunea Bocrită. Dacă până acum ți-am oferit motive să vii în județul...

Află de ce trebuie neapărat să ajungi în Maramureș

Județul Maramureș este una dintre binecuvântările României. El adăpostește secrete sacre, ce se cred de mult uitate, care au contribuit la evoluția noastră ca popor, precum și la păstrarea tradițiilor de existența cărora majoritatea orășenilor nici nu sunt la curent....

Top 7 tradiții de Paște din Maramureș pe care trebuie să le încerci și tu

Am intrat în Postul Mare, ceea ce înseamnă că nu mai este mult și vom sărbători Învierea Domnului. Este perioada aceea în care ne gândim mai mult la sufletele noastre și ne amintim de strămoși, respectiv de Paște, prin tradițiile și simbolurile specifice românești....

5 pârtii pe care nu trebuie să le ratezi în Maramureș

Iarna e frumoasă oriunde... chiar și în mijlocul orașului. Deci îți poți închipui ce priveliște de basm este în Maramureș! Și nu te gândi la obiective turistice de văzut în Maramureș iarna. De fapt, uită de ele pentru moment și concentrează-ți întreaga atenție asupra...
Call Now Button