6 cele mai frumoase atracții turistice în Maramureș

Pornind din centrul Maramureșului, Ieud este o destinație de vacanță ideală, înconjurată de atracții turistice maramureșene deosebite. Situat pe Valea Izei, ai ocazia ca de aici să faci un traseu extrem de interesant pe plaiurile românești, care de altfel te vor încânta cu unicitatea și autenticitatea locurilor de vizitat în Maramureș.

Obiective turistice în Maramureș sunt multe la număr, însă acum îți vom prezenta cele din jurul Ieudului, aici unde se află Pensiunea Bocrită și pe care o putem numi cea mai frumoasă zonă din Maramureș.

Cele mai frumoase atracții turistice în Maramureș

1. Mănăstirea Bârsana

Așa numită colț de rai, Mănăstirea Bârsana are un aer aparte, în totalitate divin. Este un loc ideal de vizitat în Maramureș, întrucât potecile cu drag îngrijite te poartă dintr-o parte în alta prin curtea ce înconjoară Mănăstirea din lemn a Bârsanei.

Construcțiile din așezarea Mănăstirii sunt toate din lemn, făcute de meșteri locali de-a lungul timpului, construcții precum: Altarul de vară, Casa Artistului, Poarta Maramureșeană, Muzeul Mănăstirii sau Monumentul funerar.

2. Cimitirul Vesel

Cimitirul Vesel este o destinație turistică în Maramureș cu totul specială. Sculptorul Ioan Stan Pătraș s-a asigurat ca în zona Maramureșului să rămână arta sculpturii în lemn de calitate și, mai ales, unică.

Acesta a ales să privească moartea ca pe o simplă trecere în altă lume, văzând-o ca un lucru de ”petrecut”, o atitudine veselă practicată de către daci în vremurile de demult.

Acest concept rămâne viu în Cimitirul Vesel, pe crucile special sculptate sunt texte amuzante ale vieților celor decedați, texte care ilustrează o parte importantă din viața celui trecut la cele veșnice. „Sub această cruce grea/ Zace biata soacra mea/ Trei zile de mai trăia/ Zăceam eu și citea ea/ Voi care treceți pe aici/ Încercați să n-o treziți/ Că acasă dacă vine/ Iar e cu gura pă mine/ Da așa eu m-oi purta/ Că n-apoi n-a înturna/ Cei care citiți aici/ Ca mine să nu pățiți/ Soacră bună vă găsiți/ cu ea bine să trăiți.”

3. Mocănița

Pentru a vizita deodată mai multe atracții turistice din Maramureș, un traseu cu bătrâna Mocăniță este o alegere perfectă. Pentru a profita de o zi minunată pe Valea Vaserului, Mocănița pornește la ora 9:00 și arată un adevărat colț de rai din România.

Pe lângă peisajele desprinse din povești, turul va avea și câteva opriri, unde vei putea servi masa și te vei delecta cu dansuri populare maramureșene și muzică pe măsură.

Desprinde-te de normal și fă o plimbare prin frumusețea naturii, observând unele dintre cele mai frumoase locuri din Maramureș!

4. Memorialul Durerii

Dacă treci prin Sighetul Marmației, nu poți omite să vizitezi Memorialul Victimelor Comunismului și Rezistenței (Memorialul Durerii), fiind un obiectiv turistic în Maramureș care îți arată o viață pe care noi nici nu ne-o închipuim, decât din poveștile bunicilor.

Sunt aici scrisori, haine și uniforme vechi, paturi din celule, lanțuri, casete, obiecte personale, pistoale, tablouri, texte, poezii, înregistrări, mașini de scris, ba chiar reinterpretarea codului morse prin care vorbeau pușcăriașii. Emoții, durere și o istorie care merită știută. La fel cum merită din plin să vizitezi și să pătrunzi în poveștile interminabile din Memorialul Durerii.

5. Cascada Cailor

Denumirea de Cascada Cailor vine din abruptul calcaros numit ”Podul Cailor”, pe care se scurge apa adunată într-un circ glaciar. Format fiind din mai multe trepte, rezultă astfel cea mai mare cascadă din România, la o altitudine de nu mai puțin de 1300m. Căderea apei este de 90 metri și creează un adevărat spectacol al naturii, în care te vei pierde de-a dreptul.

Avantajul este că poți opta pentru un traseu până la cascadă pe jos sau cu telescaunul. Deci sigur nu ai nicio scuză să ratezi un asemenea obiectiv turistic din Maramureș.

6. Muzeul Satului Maramureșean

Maramureșul este de departe recunoscut pentru autenticitatea sa în ceea ce privește viața la sat din toate punctele de vedere. Arhitectura, munca din jurul casei, hărnicia, tipul omului gospodar, portul popular, tradițiile și tot ce înseamnă viața maramureșeanului de la sat este ilustrat în Muzeul Satului Maramureșean.

De altfel, printre puținele de acest tip din țară, Muzeul este amplasat în aer liber, pe o porțiune generoasă, care îți permite să te plimbi pe străduțe și poteci, să intri în case și să te simți exact ca într-un sat.

Locurile de vizitat în Maramureș au un aer aparte. Te introduc într-o lume de basm, cu un peisaj care nu poate fi descris în cuvinte. Ieudul îți va asigura o primire călduroasă, iar noi îți garantăm tot confortul de care ai nevoie pentru a te simți ca acasă!

Alege să vizitezi această zonă minunată. Nu te vei plictisi nici măcar o secundă, pentru că mereu vei avea ce să faci în Maramureș! Contactează-ne pentru a ne face onoarea de a te găzdui și fii tu cel care se bucură de tot ceea ce îți poate oferi Pensiunea Bocrită, alături de frumusețea și unicitatea Iedului!

Maramureș – „acasă” pentru 3 personalități ale României

În Maramureș găsești oameni deschiși la suflet și la minte, care au păstrat tradiția locală vie și nu ezită să o împărtășească tuturor celor ce le trec pragul. Pentru că, până la urmă, omul sfințește locul.

Maramures, Romania – top 5 destinații turistice

După cum v-am tot povestit, Maramureșul este de-a dreptul o oază de liniște și bucurie sufletească. În Maramures, o zonă aparte din Romania, vezi de-a dreptul peisaje rupte din rai și oameni ca pâinea lui Dumnezeu, asemeni unei vorbe des folosite....

Cele mai frumoase tradiții de Paște în Maramureș

La Pensiunea Bocrită, în Ieud, în inima Maramureșului, vei putea avea parte de o sărbătoare de poveste, noi îți oferim, pe lângă tipica cazare, o experiență maramureșeană 100% autentică, cu mâncare tradițională și masă festivă de Paște, petrecere cu ceterași ai zonei, costumuri tradiționale pentru a intra cu adevărat în pielea unui maramureșean.

Maramureșul – 13 curiozități fascinante ale locului

Maramureșul e locul în care te-ai duce și ți-ai dori să te pierzi fără nicio șansă de a te regăsi sau, mai degrabă, întoarce la realitate. Despre țara Maramureșului sunt o mulțime de spus, căci ne încântă cu istoria și curiozitățile ce-o înconjoară. Am luat deja în...

9 super facilități care te așteaptă vara asta la Pensiunea Bocrită din Maramureș

Maramureșul este o zonă liniștită, unde poți merge pentru a te deconecta de la viața cotidiană, a uita de stres și a-ți reîncărca bateriile cu energie. Astfel, atunci când vrei să te bucuri de un concediu pe plaiuri românești, este ideal să vii în Maramureș! Am...

Povestea satului Ieud din Maramureș, un loc nemaipomenit

Ieud este un sat din Maramureș, România, situat în comuna cu același nume. Se regăsește pe Valea Izei, undeva între Sighetul Marmației, Borșa și Vișeu de sus. Aici se află mult iubita noastră Pensiunea Bocrită. Dacă până acum ți-am oferit motive să vii în județul...

Află de ce trebuie neapărat să ajungi în Maramureș

Județul Maramureș este una dintre binecuvântările României. El adăpostește secrete sacre, ce se cred de mult uitate, care au contribuit la evoluția noastră ca popor, precum și la păstrarea tradițiilor de existența cărora majoritatea orășenilor nici nu sunt la curent....

Top 7 tradiții de Paște din Maramureș pe care trebuie să le încerci și tu

Am intrat în Postul Mare, ceea ce înseamnă că nu mai este mult și vom sărbători Învierea Domnului. Este perioada aceea în care ne gândim mai mult la sufletele noastre și ne amintim de strămoși, respectiv de Paște, prin tradițiile și simbolurile specifice românești....

5 pârtii pe care nu trebuie să le ratezi în Maramureș

Iarna e frumoasă oriunde... chiar și în mijlocul orașului. Deci îți poți închipui ce priveliște de basm este în Maramureș! Și nu te gândi la obiective turistice de văzut în Maramureș iarna. De fapt, uită de ele pentru moment și concentrează-ți întreaga atenție asupra...
Call Now Button