5 pârtii pe care nu trebuie să le ratezi în Maramureș

Iarna e frumoasă oriunde… chiar și în mijlocul orașului. Deci îți poți închipui ce priveliște de basm este în Maramureș! Și nu te gândi la obiective turistice de văzut în Maramureș iarna. De fapt, uită de ele pentru moment și concentrează-ți întreaga atenție asupra superbelor pârtii din Maramureș!

După cum știi, zona este magică pe tot parcursul anului. Peisajul îți taie răsuflarea și obiceiurile păstrate vii de localnici te poartă într-o altă lume. Cu toate acestea, zăpada o face și mai frumoasă. Simți că trăiești un adevărat vis schiind sau dându-te cu sania / sacul.

Odată ajuns aici, te vei întreba cu surprindere de ce ai optat vreodată pentru o altă locație. Nimic nu se compară cu ce trăiești pe meleagurile noastre și îți vei petrece fiecare vacanță ce va urma doar în Maramureș iarna… Așa se nasc tradițiile!

Și totuși, ca să înțelegi exact în ce te „bagi”, mai jos găsești câte o scurtă descriere a principalelor pârtii din Maramureș. Nu lăsa informația să se oprească la nivelul ochilor, ci dă-i voie să ajungă la filtrul care contează: inima.

5 pârtii pe care nu trebuie să le ratezi în Maramureș

1. Cavnic

Maramureșul iarna e căutat în special datorită pârtiilor de la Cavnic. Este vorba despre pârtiile Roata și Icoana, care se află în amontele râului Cavnic, practic la jumătatea drumului dintre Baia Mare și Sighetul Marmației.

Aici e loc pentru toată lumea, căci sunt unele dintre pârtiile din România ce au o mare varietate a gradelor de dificultate de-a lungul celor 8,5 kilometri. Copiii sunt în elementul lor și au șansa să învețe de la experți cum să schieze ca niște profesioniști.

Nu e de mirare că se numără printre cele mai agromerate pârtii din Maramureș. Până și vara te poți avânta la schi în Cavnic, pentru că are prima pârtie artificială din România.

2. Șuior

Șuior este o altă zonă cu pârtii remarcabile din Maramureș, care este situată la numai 25 de kilometri de Cavnic. Totuși, sfatul nostru este să faci în așa fel încât să le vizitezi pe amândouă.

De ce? Deoarece Șuior este ceva mai „select”. Bineînțeles, acest fapt are legătură cu dimensiunea relativ redusă a pârtiilor, de aproximativ 3,5 kilometri. Nici prețurile ce însoțesc distracția nu sunt cele mai mici, motiv pentru care e indicat să explorezi ținutul mai degrabă în timpul săptămânii decât în weekend.

Oricum ar fi, cu siguranță nu vei regreta vizita. Maramureșul iarna evocă un sentiment de liniște și pace cum rar mai întâlnești. Iar Șuior te întâmpină cu brațele deschise.

3. Borșa

Borșa și-a pus amprenta ca stațiune în care trebuie să ajungi neapărat în Maramureș iarna cu foarte multă vreme în urmă. Mai exact, undeva în jur de anii ’40. Astfel, se înțelege că în prezent are de la pârtii de schi la patinoare și orice altceva ți-ai putea dori.

De asemenea, dacă cochetezi cu snowboarding-ul, în Borșa ai ocazia ideală să-ți pui abilitățile la încercare și să exersezi pentru a deveni din ce în ce mai priceput.

Sună tentant? Se spune că cel puțin o dată pe an e important să testăm ceva nou. Numai așa putem evolua. Așa că, lasă fricile acasă și tu pornește cu încredere la drum!

4. Mogoșa

Spre pârtiile de la Mogoșa din Maramureș îți recomandăm să te îndrepți în cazul în care zăpada ți-e prietenă bună. Ideea e să o și stăpânești la nevoie, fiindcă ei îi cam place să se „joace”.

Asta vrea să însemne că Mogoșa e pentru cei care aleg în general pârtiile cu dificultate medie spre avansată. Te numeri printre norocoșii ce se pricep la diversele sporturi de iarnă sau mai ai de prins experiență?

Desigur, ocazional poate fi interesant și să admiri priveliștea, respectiv profesioniștii în acțiune. Cel puțin așa vei ști încotro mergi și vei fi motivat să avansezi cât mai repede.

5. Izvoare

La Izvoare te delectezi cu: Pârtia Izvoare 1, Pârtia Izvoare 2, Pârtia Brazi, Pârtia Cora și Pârtia Poiana Soarelui. Ai din ce alege, nu-i așa?

Pârtiile Izvoare se află la poalele Munților Gutâi. Pădurea este „în floare” aici, ceea ce determină crearea unei atmosfere cu adevărat pitorești. E de-a dreptul păcat să nu o vizitezi și să te bucuri de toate atracțiile pe care ți le prezintă!

Din decembrie și până în aprilie iarna își face de obicei de cap cu zăpada la Izvoare, astfel că ai o perioadă destul de lungă pe parcursul a căreia să-ți organizezi vacanța. Cu cât mai repede, cu atât mai bine…

Ți-ai făcut bagajele? Fă-ți rezervare la Pensiunea Bocrită și ai cazare în Maramureș, iarna, pentru câte nopți îți dorești! Avem condiții foarte bune, inclusiv și baie în cameră. Oferim camere speciale atât pentru familii și cupluri, cât și pentru oameni care se bucură de propria companie. Ia-ți și prietenii cu tine!

Imediat ce ai aspectul cazării asigurat, poți profita fără nicio grijă de pârtiile nemaipomenite din Maramureș! În plus, în Maramureș îți faci iarna niște poze și amintiri senzaționale… Asta numim noi vacanță de neuitat!

Pentru detalii, ne poți contacta la +40 756 218 094 sau face rezervarea direct pe site, din secțiunea Acasă.

Maramureș – „acasă” pentru 3 personalități ale României

În Maramureș găsești oameni deschiși la suflet și la minte, care au păstrat tradiția locală vie și nu ezită să o împărtășească tuturor celor ce le trec pragul. Pentru că, până la urmă, omul sfințește locul.

Maramures, Romania – top 5 destinații turistice

După cum v-am tot povestit, Maramureșul este de-a dreptul o oază de liniște și bucurie sufletească. În Maramures, o zonă aparte din Romania, vezi de-a dreptul peisaje rupte din rai și oameni ca pâinea lui Dumnezeu, asemeni unei vorbe des folosite....

Cele mai frumoase tradiții de Paște în Maramureș

La Pensiunea Bocrită, în Ieud, în inima Maramureșului, vei putea avea parte de o sărbătoare de poveste, noi îți oferim, pe lângă tipica cazare, o experiență maramureșeană 100% autentică, cu mâncare tradițională și masă festivă de Paște, petrecere cu ceterași ai zonei, costumuri tradiționale pentru a intra cu adevărat în pielea unui maramureșean.

Maramureșul – 13 curiozități fascinante ale locului

Maramureșul e locul în care te-ai duce și ți-ai dori să te pierzi fără nicio șansă de a te regăsi sau, mai degrabă, întoarce la realitate. Despre țara Maramureșului sunt o mulțime de spus, căci ne încântă cu istoria și curiozitățile ce-o înconjoară. Am luat deja în...

6 cele mai frumoase atracții turistice în Maramureș

Pornind din centrul Maramureșului, Ieud este o destinație de vacanță ideală, înconjurată de atracții turistice maramureșene deosebite. Situat pe Valea Izei, ai ocazia ca de aici să faci un traseu extrem de interesant pe plaiurile românești, care de altfel te vor...

9 super facilități care te așteaptă vara asta la Pensiunea Bocrită din Maramureș

Maramureșul este o zonă liniștită, unde poți merge pentru a te deconecta de la viața cotidiană, a uita de stres și a-ți reîncărca bateriile cu energie. Astfel, atunci când vrei să te bucuri de un concediu pe plaiuri românești, este ideal să vii în Maramureș! Am...

Povestea satului Ieud din Maramureș, un loc nemaipomenit

Ieud este un sat din Maramureș, România, situat în comuna cu același nume. Se regăsește pe Valea Izei, undeva între Sighetul Marmației, Borșa și Vișeu de sus. Aici se află mult iubita noastră Pensiunea Bocrită. Dacă până acum ți-am oferit motive să vii în județul...

Află de ce trebuie neapărat să ajungi în Maramureș

Județul Maramureș este una dintre binecuvântările României. El adăpostește secrete sacre, ce se cred de mult uitate, care au contribuit la evoluția noastră ca popor, precum și la păstrarea tradițiilor de existența cărora majoritatea orășenilor nici nu sunt la curent....

Top 7 tradiții de Paște din Maramureș pe care trebuie să le încerci și tu

Am intrat în Postul Mare, ceea ce înseamnă că nu mai este mult și vom sărbători Învierea Domnului. Este perioada aceea în care ne gândim mai mult la sufletele noastre și ne amintim de strămoși, respectiv de Paște, prin tradițiile și simbolurile specifice românești....
Call Now Button