visit maramureș

Incredible hosts! Clean, comfy, great location, everything you need, safe, value!
We stayed her on a study abroad trip & I was thrilled with the professor’s choice!
You might feel like you are getting lost, as it feels like …
Malena Taylor.

Împreună cu familia am petrecut un sfârșit de săptămână minunat!
Mâncare fffff.buna,curățenie,căldura gazde nemaipomenite…..ne-a oferit tot ce aveam nevoie.
Vom reveni!
Zona excelenta,am vizitat mănăstirea trei ierarhi,din lemn si multe …
Mara Marghitas.

Excelent. Totul este la superlativ, de la gazda pana la mâncare și cazare. Mâncarea este din belșug și genial de gustoasă. Camerele extrem de curate și dotate cu lucruri calitative.
De asemenea mâncarea de asezonează cu horinca și voia …
Marian Petre.

Despre noi

Pensiunea se află in apropierea unui deal foarte frumos din localitate(Padeș). Din locul unde este amplasată se poate vedea o panoramă minunată.

Pensiunea este amplasată central față de toate obiectivele turistice menționate mai jos în pagină.

Ieudul este așezat pe Valea Izei, între Sighet, Vișeu și Borșa. A fost atestat documentar în anul 1365. Fost domeniu al voievodului Balc, nepotul lui Dragoș Vodă. La Ieud, biserica bătrână din deal a fost construită de familia nobilă locală Balea la începutul secolului XVII.

Camere

Cameră Single

120 lei/noapte

Cameră Dublă

200 lei/noapte

Cameră Triplă

250 lei/noapte

Mâncare

Mic dejun

30 lei

Cină

60 lei

Demipensiune

90 lei

Atracții turistice în Maramureș

Mănăstirea Bârsana

Colț de rai cocoțat pe un deal, această mănăstire este de fapt un complex de clădiri tradiționale maramureșene, unele mai cochete decât celelalte, împodobite cu flori, foarte multe flori. Surpriza este că nu numai călugărițele locuiesc aici, ci și câțiva păuni care își apără bărbătește păunițele atunci când îndrăznești să te apropii prea mult de cușca lor..

Cimitirul Vesel

Ca alte câteva obiective turistice din țara noastră, nici acest cimitir nu prea mai are nevoie de nicio prezentare, căci mai toată lumea știe de ideea năstrușnică a mesajelor haioase scrijelite cu atât de mult umor pe crucile celor decedați.
Dacă soarele nu-i dogoritor, să te răpună, nu alta, alocă niște ore bune cimitirului, pentru că vei fi tentat să citești mesajele de pe fiecare cruce în parte și să-ți iei doza de hohote de râs.

Mocănița

Cum nu suntem foarte matinali, am ratat această plimbare la prima excursie în zonă. Ține cont că trebuie să fii acolo înainte de ora 9, pentru a fi sigur că prinzi ora de plecare a trenului, după care nu-ți rămâne decât să savurezi priveliștea splendidă și să te lași legănat de bătrâna Mocăniță care scoate un fum alb și gros cum numai în vederi ai crede că există.

Memorialul Durerii

La polul opus se află acest memorial. Acesta nu numai că nu este deloc vesel, ba chiar dimpotrivă, aduce atât de multă apăsare și o tristețe dintre cele care sunt atât de greu de purtat pe umeri încât nu ai cum să ieși de acolo fără ca măcar să-ți pui niște întrebări.

Cascada Cailor

Este, fără doar și poate, una dintre cele mai frumoase cascade din România. Poți ajunge la cascadă fie pe jos, mergând de-a lungul unei potecuțe ce pleacă din Borșa, fie cu telescaunul, însă pentru varianta din urmă trebuie să se strângă un grup de cel puțin 10-15 persoane.

Muzeul Satului Maramureșean

Așezat în Sighetul Marmației, acest muzeu este ocazia de a face o incursiune incredibil de frumoasă printre case vechi din lemn ars, porți sculptate, garduri din nuiele împletite și ștergare pe pereți. Și plimbările prin satele tradiționale au farmecul lor, dar crede-ne că o astfel de experiență te va face să înțelegi mai bine ce apropie satele maramureșene, făcându-le să pară un tot unitar fermecător, dar mai ales ce le diferențiază.

Acceptăm plata cu:

Call Now Button